Hallo Allemaal,

Zaterdagmorgen om 03.00 vertrok mijn bus naar Bariloche. Moet zeggen dat dit een lange reis van 36uur was met 3 keer overstappen. Maar het was wel weer een hele ervaring. De eerste 4 uur, kon ik gewoon chill slapen en dat deed de hele bus ook dus dat was wel relaxed. De bussen in Argentinie zijn echt heel prima, je hebt genoeg beenruimte en soms word het je erg luxe gemaakt. Er was erg veel sneeuw gevallen, en het sneeuwde nog steeds waardoor mijn bus er iets langer dan gepland over deed en om 08.00 kwam ik in Rio Gallegos aan. Dit was de plaats waar ik moest overstappen. Ik was blij dat ik een beetje overstaptijd had, want om 08.30 ging mijn volgende bus naar Comodoriveria. Deze bus was iets minder comfortabel, maar was ook nog wel prima. Het nadeel was alleen dat hij in 12uur rijden maar 1 keer is gestopt en dat is best weinig. Wel kregen we een lunch om 13uu en tevens om 16.00 een snack, dus dat was wel weer goed geregeld. Toen kwam ik om 20.00 aan op Comoradevaria, waar ik 1,5 uur moest wachten op mijn volgende bus. Ik vond het best vreemd dat ik hier niemand zag eten en ook was er op een best groot busstation geen restaurant te vinden. Ik heb bij een kiosk maar een broodje gehaald,want moest toch wel iets als avond eten hebben. Later begreep ik wel waarom niemand iets haalde.

Om 21.30 kwam mijn volgende bus, en deze was heel erg luxe. Er zaten hele brede stoelen in, en we kregen tevens een deken met een kussentje. Heel erg lekker. Tevens kregen om 22.00 een heel diner, dit was echt bijzonder. Waarschijnlijk hebben ze dit ook wel tegen mij gezegd in het Spaans bij het boeken van de bus, maar omdat ik lang niet alles begrijp heb ik dit niet mee gekregen. Ik heb een lekkere salade met vlees en rijst gegeten en ben daarna gaan slapen. Omdat de stoelen erg ruim waren, voelde het net als een bed aan, en vond ik het bussen wel weer prima. Om 09.00 werden we gewekt met een lekker ontbijtje, je word echt goed verzorgd hier en om 12.00 kwam ik aan in Bariloche. Als ik vaker zulke bussen krijg, dan heb ik echt helemaal niets te klagen. 

Bariloche is echt een klein toeristisch wintersport plaatsje voor Argentijnen en Brazilianen. Er is een grote hoofdstraat en deze is vol met ijskiosken en chocoladewinkeltjes. Tevens zie je iedereen hier ook heel veel kopen. Bariloche ligt aan een meer met bergen er rond om heen, en het doet mij erg aan Italie denken. Tevens ligt een groot skiresort hier heel dicht bij in de buurt, waardoor je veel mensen met skipakken en skies in bussen ziet. Ik moet zeggen dat ik het hier niet zo goed met het weer heb getrokken, want het heeft tot nu toe alleen nog maar geregend. Het is vandaag dindag 22juni, en morgen zal ik een bus pakken om verder naar het noorden te reizen. Ik hoop dat het daar wel weer wat beter weer is. 

De komende dagen zal ik geen nieuwe verhalen op de site zetten, omdat ik druk aan het bussen ben, om op tijd in Cuzco te komen. Job die komt hier precies over een week aan, en natuurlijk ga ik hem dan van het vliegveld ophalen. Ik denk rond volgende week zondag weer een nieuw verhaal te plaatsen  

 

Reacties